Mladí výtvarníci sa môžu zapojiť do súťaže Maľba 2012

25.05.2012 Bratislava

Bratislava 25. mája (TASR) - Profesionálni výtvarníci do 35 rokov sa môžu do 31. augusta prihlásiť do siedmeho ročníka súťaže pre mladé výtvarné talenty. Ide o Cenu Nadácie VÚB za maliarske dielo - Maľba 2012. Diela, ktoré porota posunie do finále, uvidí verejnosť vo výstavnej sieni Dvorana na nám. SNP v Bratislave. Tri najlepšie maľby získajú finančnú prémiu.

Tvorba mladých umelcov, ktorí uspeli v tejto súťaži, sa teší veľkej obľube. Napríklad výtvory Michala Czinegeho, ktorý zvíťazil v prvom ročníku, sú vyhľadávaným umeleckým artiklom medzi domácimi, ale aj zahraničnými milovníkmi umenia. Nezaostávajú za ním ani ďalší ocenení - Juliana Mrvová, Erik Šille či Ján Vasilko.

Súťažné práce hodnotí medzinárodná porota, ktorej zloženie sa každoročne mení. Medzi nimi boli napríklad riaditeľ múzea Le Musée d'art moderne de Saint-Etienne Lóránd Hegyi, riaditeľ Kunsthalle v Grazi Peter Pakesch, rektori výtvarných vysokých škôl Karol Weisslechner (Bratislava) a Frigyes König (Budapešť), kurátorka Múzea súčasného umenia v Ríme Francesca Pola alebo riaditeľka Basis voor actuele kunst v Utrechte Mária Hlavajová.

TASR informovala hovorkyňa VÚB banky Alena Walterová.
 

Vyberte región